HRD Antwerp2017-10-21T17:02:16+00:00

Juwelier Davman werkt enkel met gecertificeerde diamanten. Voor de certificatie rekenen we op het gerenommeerde diamantbedrijf HRD Antwerp.

Diamond Lab HRD Antwerp werd gesticht in 1976 om te voldoen aan de stijgende vraag naar betrouwbare certificaten en beoordelingsrapporten voor diamanten. Het is het grootste diamantbedrijf ter wereld dat de regels respecteert i.v.m. de beoordeling en gradatie van geslepen diamanten zoals de Internationale Diamantraad (IDC) ze voorschrijft.
Deze reglementering werd goedgekeurd door de twee meest vooraanstaande verenigingen in de sector: de Wereldfederatie van Diamantbeurzen (World Federation of Diamond Bourses – WFDB) en de Internationale Vereniging voor Diamantnijverheid (International Diamond Manufacturers Association – IDMA).

In 1996 werd HRD officieel ISO-gecertificeerd volgens de strikte internationale standaarden van NBN EN ISO/IEC 17025, specifiek ontwikkeld voor laboratoria door de Internationale Organisatie voor Standaardisering (ISO). HRD was bovendien het eerste diamantbedrijf ter wereld dat deze accreditatie kreeg.

De integriteit van het beoordelingsproces is vanzelfsprekend essentieel. Het Diamond Lab maakt gebruik van een strikte regelgeving om de gradatie te bepalen, ondersteund door de meest gesofisticeerde technologie en gediplomeerde specialisten in diamantbeoordeling. Deze technieken worden bovendien voortdurend up-to-date gehouden, steevast in lijn met de laatste ontwikkelingen en innovaties binnen het vak. Hiervoor beschikt HRD Antwerp namelijk over een eigen onderzoekscel.

De resultaten van de analyse zijn gebaseerd op wetenschappelijke methodes en waarnemingen van het Diamond Lab, evenals de bevindingen van de universiteiten waarmee samengewerkt wordt.

De absolute objectiviteit van de gradatieresultaten wordt gegarandeerd dankzij een dubbel coderingssysteem: één reeks codes wordt bezorgd aan de eigenaar, en de andere volgt de diamant in het labo. Enkel strikte anonimiteit verzekert strikte objectiviteit!

De resultaten van alle HRD Antwerp certificaten worden in een dossier geregistreerd en 10 jaar lang bewaard. Te allen tijde kan je je eigen certificaten (opgesteld na 1 januari 2005) online opvragen. Hiervoor kan je terecht op de HRD Antwerp Certificate Link: www.hrdantwerplink.be.

Bekijk video op YouTube